Защо подкрепям хомосексуалните

homosexuality-and-the-churchДнес прочетох, че лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се е опитал да прокара скандална дискриминационна поправка в Наказателния кодекс, която предвижда затвор от 1 до 5 г. и имуществена санкция до 10 000 лв. за хората, демонстриращи хомосексуалната си ориентация чрез участия в шествия и паради или чрез медиите и интернет. Написах във Фейсбук, че се срамувам от държавата си, от тези, които я управляват и които се осмеляват да обсъждат подобни решения, както и от гражданите, които ги подкрепят. Разви се словесна война под поста ми от възмутени мъже, наричащи себе си “нормални”, а хомосексуалните “ненормални”, “срещу природата”, “болни от болестта Педерастия”, сравняваха ги с педофилите, нудистите?! и прочие.

Знаете ли, глупави български мъже, още не сте се отърсили от ориенталското мислене на прадядовците си. Да ви имам средновековната психика, която ви пречи да видите света в цялата му разнообразност, нормалност и колорит! Да ви имам и тъпата представа за мъжественост, според която е по-нормално да си алкохолик, наркоман и агресор, отколкото да си хомосексуалист. Питам се ако утре синовете ви се окажат хомосексуални, ненормалници ли ще ги наричате? Или ще се откажете от тях и мъжествено ще се тупнете в гърдите? Имате ли представа, че някои от най-талантливите и велики мъже са били хомосексуални – Александър Македонски, Чайковски, Оскар Уайлд, Платон. С какво вие сте по-нормални от тях и по-значими за света?

Омръзна ми да чета и слушам доводи, които са били актуални по времето на Светата инквизиция. За пореден път се убеждавам, че в това отношение сме по-близо до изтока, отколкото до Европа. Ако разгледате картите на хомофобия за Европа, ще видите, че на Балканите положението е много зле. В западна Европа има мир, разбиране и приемане на темата. Хомосексуалните се разхождат свободно хванати за ръце по улиците и никой не агресира срещу тях, защото натрапвали “нетрадиционната” си ориентация. Никой не пази децата си от тях като от болни или извратеняци. Свободата и просветеността ти дават възможност да възприемаш света в неговата цялост и да го разбираш, а не да дискриминираш. Тази свобода я има в Европа, но за съжаление умовете на дядовците, бащите и на техните деца се формират в действителността и порядките на Булгаристан, където да си ограничен, “морален”, “благорпиличен” е достойно. В държава, в която децата се отглеждат от еднополовата двойка „мама и баба“ и матриархата така властва, че „реже“ пишки на поразия, е някак си разбираемо поне за пред хората да се правим на мъже, нали така! Но тъй като не искам да изразявам просто възмущението си нека малко да просветя нашите мъже като отговоря на техните притеснения.

 1. Хомосексуализмът не е болест и не е против природата. Той се наблюдава и сред някои животински видове. Всеки психолог ще ви обясни, че щом едно сексуално преживяване се харесва от всички, участващи в него, то не може да бъде наречено болно или извратено. След като не е болест, не може да ви зарази, не се предава по наследство и не е свързан с психически отклонения. Тоест факта, че детето ви гледа хомосексуални хора на парад, няма да го направи автоматично гей, а ще го направи човек, който приема спокойно различните от него. И тъй като не се предава по наследство, искам да ви уверя, че това, че вие сте големи “мъжкари” (или поне така си мислите), не означава, че синът ви ще наследи това ви “качество” и няма да порасне с хомосексуални наклонности под носа ви.
 2. С гей парада хомосексуалните не рекламират себе си. Те просто искат свободно да показват, че съществуват и че имат смелостта да го заявят пред обществото. Защото доста хора с хомосексуални наклонности живеят с травмата от неразбирането на “моралното” ни общество и “порядъчните” си семейства. Страхуват се да признаят какви са, крият се, развиват депресивни състояния и понякога стигат до самоубийства. Може би това ви се струва нормално и хуманно?
  С гей парада хоосексуалните се борят за правата си – да сключват брак, да осиновяват деца, да ходят свободно за ръка по улиците. И на тези, които скочат срещу идеята хомосексуални да отглеждат деца, искам да напомня, че хомосексуализма не е заразен и не заразяват децата. Доста от нашите български двуполови семейства не са здрава и нормална среда за отглеждането на деца, но обществото си затваря очите пред проблеми като този, защото той някак си се вписва в рамката на общоприетото, а именно детето да е травмирано доживот от родителите си. А и ако толкова ви дразнят гейовете на този парад, никой не ви задължава да го гледате или да присъствате. Не ви ли дразнят повече куп други неща от градския ни пейзаж от един парад, който е в един ден от годината?
 3. Хомофобията е дискриминация. А дискриминацията е престъпление! В цивилизованите държави биха ви осъдили за вашите публични изказвания в този дух. В цивилизования свят биха осъдили и Волен Сидеров де, но това е друга тема.
  Запознайте се с чл. 21 от Хартата на основните права на Европейския съюз – “Забранена е всяка форма на дискриминация, основана по-специално на пол, раса, цвят на кожата, етнически или социален произход, генетични характеристики, език, религия или убеждения, политически или други мнения, принадлежност към национално малцинство, имотно състояние, рождение, увреждане, възраст или сексуална ориентация.” Подобни текстове има и във всяка демократична Конституция. Така че всеки може да си прави парад на каквато тема си иска, стига той да не противоречи на закона. В случая не противоречи.
 4. Не сравнявайте хомосексуализма с педофилията. Педофилията е престъпление, което е инкриминирано по причината, че един от участниците в сексуалния акт е непълнолетен и не осъзнава свойството и значението на постъпките си. При хомосексуализма и двамата участници са наясно с факта, че ги привлича партньор от своя пол. Хомосексуализмът не е престъпление, макар че ако зависеше от много от вас, български мъже, щеше да бъде.

Ще завърша с един коментар на моя приятелка по темата, който мисля, че е точно в десятката. “Господа, докато продължавате да мислите през кутията ви пълна догоре със стереотипи, гейове печелят нобелови награди, оскари, грами, олимпийски медали. По същото време “американските мекерета” продължават да са нацията, бълваща най-много патенти годишно. А ние тука в милата ни родина, викате нека да не подкрепяме хомосексуалните, щото видиш ли нашите хетеро семейства са най-здравите и морални примери в обществото. Наред с всичките ни политици!…”

Реклами

32 мнения за “Защо подкрепям хомосексуалните

 1. българските мъже са големи комплексари. чудя се защо, но са такива. и ужасно се страхуват от женствеността. умират от страх. затова затварят жената в стереотипи – бременна и боса до печката, или руса кифла със силиконови гърди. а най-много от всичко се страхуват от собствената си женственост. и затова яростно мразят хомосексуалистите, те са открита проява на това от което се страхуват най-много на света

  • Какъв е този сексизъм да наричате мъжете хомофоби, има и жени хомофоби. Вашият стереотип, че жените са дискриминирани в България, без достъп до пазара на труд и образование е предубеден. Има и образовани жени, които работят и се развиват. Това не означава, че жените нямат нужда от защита за всеки случай. В България има доста дискриминирани мъже, но тъй като на запад все още няма такива, а ние копираме само от там трудно ще получат някаква защита.

   • Като чета коментарите и малко се шокирам.Повечето коментирали включително и авторката на статията са забравили къде всъщност е проблемът: както винаги при нас в България дори и хомосексуалистите не са хомосексуалисти като хората.Аз лично приемам всякаква ориентация и не ми пречи ако видя влюбена двойка без значение дали са 2 жени или 2ма мъже.Проблемът идва от това, че у нас хомосексуализмът е символ на перверзия и на долнопробие.У нас няма известна личност, която да е с такива наклонности и да се е доказала с нещо позитивно.Замислете се как пробиха Азис и Евгени Минчев- именно с това, че твърдят , че са гейове.Ами като ги видя тея две карикатури и ми се доревава- те са пошли и смешни.Защо примерно Цвети Пиронкова не се опита да пробие с това- защото има с какво друго .Писна ми да гледам по улицата малки тийнейджърчета облякли се като азис, въртят си дупенцата и се мляскат по пейките , а още по- брутално е като ги видя по дискотеките.Гей пададът в България е свързан с едно неистово желание да се покажат, но не като нормални хора с хомосексуална наклонност, ами като някакви супер педераси.Смятам , че прояви от сорта на натискане на публични места, обарване, мляскане и подобни не са приятни дори и когато са от момиче и момче.Нямам против гейовете , ако не се държат като абсолютни кифли и поп чалга икони.Всеки има право на каквато си иска ориентация.Когато човек е стойностен не и дреме дали е гей, но когато е пропит от простотия и селяндурщина имам против още повече когато е гей.

 2. Да има и жени хомофоби, прав сте. Това, не изключва факта, че има и доста такива мъже, на които е посветена статията.
  Това, че жените са дискриминирани е България, не знам дали е стереотип. Има много данни подкрепящи това твърдение. За предубеждение не знам – говоря от личен опит. Наречете го лична гледна точка.
  Има и образовани жени, които работят и се развиват. Аз съм една от тях. И какво? Сега трябва да кажа, че за жените е по-лесно ли. Иска ми се. Но не е по-лесно.
  Не съм виждала дискриминирани мъже. Но щом казвате сигурно има. Доверявам се на вашата преценка.
  Може би вие трябва да ни отговорите, защо мъжете мразят хомосексуалистите? Ще бъде интересно….

 3. Мъжете най-много мразят жените и това е описано в целия ни хумористичен фолклор, Аз да ви кажа не знам дали шопа или габровеца мразят хомосексуалистите. Може би вие имате предвид само мъжете хомосексуалисти, защото има и жени хомосексуалисти, от които мъжете не се страхуват.Истината е, че това е само отвличане вниманието на хората от сериозните проблеми. Защото никой не се интересува от това кой на кого …. Но Вие ми кажете нима няма от какво да се страхуваме. Ако вашата цел е просто да успокоите като едни истински любвеобилни българки българския мъж, че няма от какво да се страхува, Ви приветствам. Защото ако Вас ви няма, няма ни и нас…

  • @ alter ego, нима мъжете не се страхуват от хомосексуалните жени?! Защо ли собственият ми брат ме счита за ‘изпращяла’ и реагира с ненавист и неразбиране. Явно не му харесва, че съм лесбийка, бисексуална, каквото и да било, и живея с приятелката си. Това достатъчно добър аргумент ли е, че мъжете са точно толкова хомофобски настроени и към хомосексуалните жени, защото твърдението ти е меко казано нереалистично.

   • kajete na brat si- ama kato vidish dve macki da se celuvat i ti se vdiga samoleta nali…?! vseki muj koito poznavam me e pital moje li nqkoi put da vi gledam dokato go pravite (s izkluchenie na tezi koito me uvajavat i bashta mi :D) pone vednuj e masturbiral na porno s lesbiili taka che homofibiqta na mujete e leko protivorechiva

 4. Какъв е този шум на улицата, Баримор?
  – Гей парад, сър.
  – И какво искат?
  – Еднополова любов, сър.
  – И кой им забранява, Баримор?
  …- Никой, сър.
  – Тогава защо шумят?
  – Педераси, сър. . .

  Мисля, че този стар виц достатъчно добре описва ситуацията на която се отдава толкова много внимание. Имам чувството, че просто си чешете езиците (пръстите) с цел да се чувствате социално ангажирани. Тъпо и безмислено е да демонстрираш и прокламираш нещо което никой не ти забранява , не мислите ли ?

  • Веднъж се разхождах с приятелката ми (im a girl) по центъра, бяхме хванати за ръце. Целунах я. Група момчета, седяща наблизо, ни преби.
   Та к’во викаш за ситуацията, че не разбрах?

  • вицът е достоен за маса определено, но фактите са съвсем различни. Както в текста по-горе пише, ами ако не те вълнува какв е това на улицата … просто не го гледаш. Само да уточня че хомофобията не е само на сексуална основа. Аз съм щастливо семеен с цветнокож, често съм му разказвал за България. И… доста често идваме в България. Но бях повече от отвратен от онова чувство което всеки човек получава след коментарите, като маймунек черен, тук не растат банани за теб, мангал !!! плюс красивите епитети за сексуалността му/ни. Педери,педофили, и всякакви такива.КРЕЩЯЩИ на улицата хетеристи. Е питам аз сега как да процедирам сър. Да затворим прозореца или и ние да им креснем на хетеристите (Хетера е била доста красива жена). Аз лично избрах да затворя прозореца че, ми омръзна да слушам грачененето на свраките под лозето ми. Щастлив съм с 3 -те си деца и прекрасния мъж до мен. Много странно но и аз съм мъж, с брада и всичките му атрибути на мъжествеността с която се ГОРДЕЯ. Та да уточня един факт ,две дъщери и един син имаме и нито едно от децата не е проявили хомосексуалност.Нито едно от тях не смее и да прекрачи границите на благоприличието. Но какво разбирам аз за света на „нормалните“ които ,всеки ден се бият, псуват, унижават, продават телата си, и то това пред …резултатите им след бурна вечер и умствено замъглени действия. Това няма как да се получи пред нас, поне при нас персонално. Дори им е забранено у дома да ходят по бельо. Визирам боксерки или недай си боже дамски потник.

   Никой не ни бил забранявал !!! А трябва ли някой да ми РАЗРЕШАВА да бъда това което съм ?!!Извинете за дългия пост. Но трябваше да го напиша.

 5. Аз не мога да разбера колкопрост и ограничен трябва да си, за да не можеш да зажепиш, че гейовете не правят парад на разврата, а просто искат да покажат, че съществуват. Ние знаем, че те съществуват , но те се крият от агресията, с която ги залива обществото. Гейовете в България не се борят за деца, брак или ебане, a за фундаменталното право да съществуват без да се крият. Аз лично не мога да си представя, ако цял живот трябва да се правя на такъв какъвто не съм, да правя това, което за обществото е добре и нормално, да премебрегвам собственото си щастие, защото някой живее в средновековието. Бих себсамоубил… Това показва, че моралното ни общество има егоистични основи!

  • Много си прав. Който е изправен пред такава дилема, препоръчвам горещо, вместо да се самоубива или да се опитва да промени закостенелия български хомофобски начин на мислене, просто да дойде и да види как хората съжителстват в мир и разбирателство в Испания! Аз живея от 4 години в Испания, и съм пътувал достатъчно по Европа и мога да ви уверя, че това, което става по Балканите никък не е нормално за цивилизована Европа. Бил съм в Англия, Германия и Австрия, където навсякъде уважават различните и правото им на избор, били те сексуално, расово или религиозно различни. Но най-добре се живее в Испания! Хората правят всеобщ празник от гей парада, Целият град празнува. и никой не си прави труда да се притеснява за сексуалността на останалите. През останалото време както момичета, така и момчета си живеят нормално и щастливо, прегръщат се, целуват се по улиците, не им е проблем да показват публично сексуалността си. Има много заведения, които са Gay Friendly и се посещават от всички хора. Други са само за хомосексуални, като има специални места за момичета и други „само за мъже“, Като цяло, веднъж усетил духа на това да си свободен, да бъдеш себе си и да те уважават, да не трябва да се криеш или да живееш двоен живот, не смятам да се връщам назад… Предпочитам да живея прекрасен и свободен живот в чужбина, отколкото да се опитвам да променя начина на мислене на българите в България.

 6. не мислех да пиша, но прочетох последния коментар. той по много показателен начин обобщава факта как информацията достига и се осмисля от мозъка на един хомофоб – никак. ярък пример за това е, че в горния текст много ясно са пояснени някои от основните причини да се организира събитието гей прайд парад. при все това @beloved предпочита да си повтаря стария виц и да си се смее сам на него, твърдейки, че парадът е посветен на възможността да се прави секс.
  неуважаеми, beloved, хомосексуалните мъже и жени нито страдат от липса на секс, нито чакат някой да им позволи за да се захванат с него, когато се стигне до това. изобщо маниерът да се разглеждат хомосексуалните, като хора които се интересуват и практикуват единствено (от) секс е не само малоумно, но и показва плитка мисъл и липса на капацитет да погледнеш над разпространеното клише.
  хомосексуалните се занимават не повече със секс от хетеросексуалните, а също така и като тях имат своите ежедневни задължения към обществото и близките си, към работата и учението си. и тъкмо поради това, бидейки наравно с хетеросексуалните граждани в задълженията си, когато преценят, че правата им са нарушени, могат да се възползват от записаното в конституцията и важащо за всеки български гражданин право на протест и публично изразяване.
  те това е, те! 😉

 7. Крайно време е да спрем да живеем в Средновековието, да. В държавата ни има много по-големи проблеми от исканията на хомосексуалистите за свободно съществуване, но на някои управляващи и граждани просто им е трудно да оставят хората да бъдат щастливи. „Бог казва…“ Дайте да следваме Библията и да се лекуваме с билки и плесени, а? Защото някои от най-великите откриватели наистина са били хомосексуалисти и са допринесли повече на света от всички хомофоби взети заедно. Но щом стара книга твърди, че не е правилно, значи не е, точка. А като сте такива заклети християни, къде отиде „Бог обича всичките си деца“, а? Повечето от вас дори не са прочели три страници от Библията, иначе знаят да я използват (по много прост начин, бих казал). Опитайте се да бъдете малко (или повече) по-толерантни, това е ключът към щастието 🙂

 8. Десетилетия наред вегетарианството също не беше считано за болест,но последната директива на Световната здравна оганизация го заклейми именно като болест свързана с увреждане на мозъка. Сигурен съм , че не е далеч момента в който и хомосексуалността ще се окаже , че е болест и тогава ще видите какво е инквизиция …
  Не мога да разбера едно , защо просто не си траете и не си живеете с хомо половинките си а искате публичност , това са КОМПЛЕКСИ които имате вие от самата си сексуална ориентация. Sevgin Halil Druiventak го каза много правилно – нито някой ви разрешава,нито ви се забранява да си бъдете такива каквито сте , но не ангажирайте обществото с личните си драми и комплекси моля.

  • Как може до такава степен да има прости хора?!?! Почети и тогава се аргументирай с някакви доводи и тези!!!

  • Никой не е заклеймявал вегетариансвото като болест, нещо не си разбрал… И откога да искаш да бъдеш себе си е комплекс, жал ми е за толкова прости хора като тебе, а ако го гледаме какво се случва в богатите и модерни държави инквизиция ще дойде по-скоро за хомофобите като тебе.

 9. Леле, наистина не вярвах, че под такава статия ще срещна коментари подтикнати от хомофобията на автора им, но уви… Това което искам да кажа на хората, които смятат хомосексуалзма за болестно състояние е, че дори и да са прави (чисто хипотетично), едно здраво общество не би се възползвало от слабостта (болестта) на някаква негова прослойка, а напротив – би помогнало всеячески за интеграцията на хората, които нямат техните предимства в обществото. Суровата фактология, обаче говори, че тук, в България, обществото, което изграждаме не е никак здраво и в подкрепа на тезата ми говорят факти свързани не само с хомофобията в националното ни самосъзнание.
  Освен това хомофобията също може да бъде считана за психическо разстройство, защото нетърпимостта към даден човек, позоваваща се на това с кого си ляга и с кого става, няма как да е признак за добро психическо здраве, а по-скоро на определен тип вътрешно личностни проблеми, които не мисля да коментирам. Хомофобията на всичкото отгоре е и заразна и се предава от родители към поколение, защото именно те, вашите родители, са тези, които ви създават ценностна система и също така те са тези, които създават и exception-ните (ако мога така да се изразя) в нея. Хомофобията е именно такъв ексепшън от ‘правилото’ да обичаш и цениш ближния си.
  Като заключение ще кажа, че доста вода трябва да изтече докато българското общество израстне до степен в която сексуалния живот на отсрещния, няма да е интересна тема за размисъл или беседа, до колкото не засяга твоя личен. 🙂

 10. Аз съм на 13 и пак съм по-напред от уж умни, зрели, възрастни хора. Плаче ми се от хомофоби и расисти. Както бях прочела някъде – „единственото нещо, което не толерирам, е нетолерантността“. Хомосексуалните, асексуалните, пансексуалните, бисексуалните, транссексуалните не са обладани от демони, едва ли не. Не се нуждаят (НУЖДАЕМ) от екзорсизъм. Докато един човек с различна от хетеросексуалната ориентация не е в леглото ви, какво ви интересува с кого спи? Познавам транс хора. Познавам би. Познавам хетеро, познавам и хомо. Всеки един от тях е страхотен и най-вече свободомислещ. Оставете средновековното мислене в средновековието. 2014 е. Две хиляди и четиринадесета, а хомосексуалността продължава да е една от най-обсъжданите теми. Имаме нужда от разбиране, любов и толерантност не повече от всеки един човек. Защото сме хора. Всички християни да се засрамят, защото нали Бог обича всичките си деца?
  Хомосексуални просперират. Хомофоби деградират. Срам ме е, че деля въздух с такива хора.

  • Бог ни е създал хетеро и има причина за това,това че Бог обича ни обича е защото ни чака да се променим,да заживеем като хора с истинското си предназначение а не да продължаваме да се развращаваме и на всичкото отгоре да го парадинаме!

   • Ако „Бог“, за който сигурно не си прочел и три листа, ни е създал хетеро, хомосексуалността по гората ли се хваща? Може да си ВСЯКАКЪВ и се РАЖДАШ с това. Някой май не е обърнал достатъчно внимание на статията, защото хомосексуалността не е болест.
    Ти като толкова искаш да живееш с „предназначение“, живей си. Чакам новини за прекрасния ти вълнуващ живот.
    Удари си 2-3 шамара също така. 🙂

 11. Радвам се, че имах удоволствието да прочета тази статия! Чудесно е, че дори у нас има интелигентни хора, които да пишат (и най вече да мислят) така. А колкото до хомофобите смятам, че след няколко десетилетия ще са вече изчезнали- дали мъртви, или просветлени от истина и човечност- няма значение. 🙂

 12. Защо не подкрепам исканията на хомосексуалните:
  Притеснително в техните искания не е правото на брак, а желанието хомосексуалността да се преподава на децата в училище.
  Не са разумни доводите да се отрича право на избор на сексуалност на лица над 18 години, но съгласете се, че не е честно крехката детска психика да бъде бомбандирана с теми като „Дали съм толерантен към гейовете и защо не съм?“ или „Хомо или хетеро сексуалност- въпрос на личен избор“.
  И понеже няма как да бъдат дадени права за бракосъчетани, без да се даде и правото на пълна интеграция, по-добрия вариант е сегашното статукво.
  Дори и да се приемат специални закони срещу насилието срещу гейове, то тези случаи пак ще ги има.
  Тези гейове, които толкова милеят за правата си, просто имигрират към толератни градове като Лондон и Ню Йорк.

 13. Колко точно и приятно, лесно смилаемо казано!
  Уви, булгара ще продължи да си е булгар, да се оригва на лук и сланина и да се гордее с мъжествеността си, изразяваща се предимно в напиване, домашно насилие и косми по гърба и гърдите, подаващи се изпод яката на ризата.
  Радвам се, че не съм възпитана в псевдо-морала на родината ни и че има хора като автора на тази статия!

 14. Това е все едно да си направим парад на хетеросексуалните… Преди да ми отправите злобни коментари ще кажа, че имам приятели, които са хомосексуални. За мен е без значение какви са хората, като ориентация, раса и т.н. Всички хора са различни! А и нали гей-обществото в България (визирам няколко организации) иска да се приеме нормално, да се държат като обикновени хора! Както казах по-рано няма парад на хетеросексуалните, ден на хетеросексуалните и така нататък и така нататък. Проблемът е, че те самите не се приемат за нормални, че да се държат нормално.

  • Не се притеснявайте, тук не се допускат злобни коментари. Приемам всяко мнение, стига да е възпитано написано като вашето. Благодаря за коментара!

 15. Колко много лъжи в подкрепа на гей обществото.А лъжата, че и при животните го имало-изби рибата..Изопачават се политически демографски и всякакви други факти само да докажат тезата си,че това било нещо нормално.Самото искане да ги приемат като нормални говори ,че не са нормални Виждате ли Америка годишно регистрирала най-много патенти едва ли не защото там имало толерантност към гейовете,А закостенелите българи нищо не могат да направят.Само че в САЩ живеят над 316 милиона хора а в България няма и 7..Обществото има установени норми и правила. Защо в Америка досега няма избран президент гей?Имам предвид открито показващ сексуалността си. Сигурен съм ,че има такъв човек с нужния интелект и с нужните финансови възможности дори сам да си финансира кампанията.Но никой досега не е правил и опит защото резултата е ясен предварително.
  Неиважаемо гей общество.Не ме интересува кой с кого си ляга и какво прави в спалнята си. НО не ми натрапвайте поведението си в обществения живот. В сфери като образованието и социалната сфера.изобщо нямате място.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s